Zo weet je altijd de populairste zoektermen in Google

Geplaatst op 28-12-2015

Wil jij weten waar mensen op zoeken via Google? Welke zoektermen het populairst zijn? Gebruik Google Trends! Een gratis tool van Google waarmee je kunt zien hoeveel interesse er is in bepaalde zoekwoorden. Waarom is dat handig? Zo kun je bepalen op welke zoektermen je je website moet optimaliseren. Ga je starten met Google Adwords? En heb je geen idee op welke zoektermen je wilt adverteren? Ook dan is Google Trends een zeer handige tool om de belangrijkste zoektermen te checken én te ontdekken! Dé start voor jouw succesvolle zoekmachine marketing.

Hoe werkt Google Trends precies?

Aan de hand van grafieken en cijfers kun je verschillende zoekwoorden vergelijken. Check zoekwoorden wereldwijd of per land. Je kunt het aantal zoekopdrachten over de periode van jaren, maanden, dagen en zelfs uren bekijken. Via Google Trends kun je ook nog eens tot opvallende ontdekkingen komen. Zou jij denken dat mensen meer op het zoekwoord "webdesign" of "website maken" zoeken?

Tip: kijk ook eens naar de populairiteit van je bedrijfsnaam en die van je concurrentie!

De populairiteit in Nederland is natuurlijk zinvol om te weten. Maar hoe is dat regionaal? Niet iedereen is namelijk landelijk actief. Daarom vind je onder de grafiek een overzicht van de regionale interesse, hier kun je per provincie en stad de populairiteit van de zoekterm(en) vinden. Als extra geeft Google Trends een overzicht van de belangrijkste gerelateerde zoektermen en de belangrijkste stijgende (in populairiteit) gerelateerde zoektermen. Dit geeft je net even wat extra informatie of zelfs de nodige inspiratie.

Maar let op! Kijk altijd verder...

Kijk verder dan alleen de populairiteit van de zoektermen, want alleen de populairiteit van de zoektermen is niet heilig. Jij moet je doelgroep kennen om te weten welke zoektermen ook bij jouw doelgroep passen. Maar het moet ook bij je bedrijf passen. De term "website maken" komt onder andere door de zoekterm "website zelf maken" of "wordpress website maken". Je kunt je afvragen of dat dan de juiste richting is.

Wil je vooral actuele inspiratie op doen? Google Trends geeft je ook inzicht in de trending topics. Door per categorie te zoeken kun je verschillende onderwerpen ontdekken. Door bij groepen te kiezen voor Google afbeeldingen en ook Youtube kun je ook hier de populairiteit van jouw zoektermen bekijken.

Check en ontdek je belangrijkste zoektermen

Kortom, Google Trends kan je zeer veel waardevolle informatie verschaffen. Maak hier gebruik van door het ook echt als tool te gebruiken, rekening houdend met je doelgroep, bedrijf en concurrentie. Maar hoe begin je nu? Maak een long list van zoekwoorden en gerelateerde zoekwoorden door te brainstormen en ga met Google Trends aan de slag om te beoordelen hoe populair deze zoektermen zijn en check of er nog gerelateerde zoektermen zijn die je nieuwe inzichten geven. Bepaal zo je belangrijkste zoektermen en ga aan de slag!


Benieuwd naar Google Trends? Of wil je alvast de mogelijkheden ontdekken? Bezoek Google Trends en ontdek het nu!

 

 

 

 

De allerbeste manier om doorlopend online te scoren

Hoe kun je online scoren in Sport, Health en Wellness? Je leest het hier!

Lees meer

Geef websitebezoekers een tweede kans en scoor online!

Iedereen verdient toch een tweede kans? Haal daarom bezoekers terug via Facebook

Lees meer
Archief
  • Sacaja Greens Sacaja Greens

    "We zijn zeer tevreden met onze nieuwe website www.sacajagreens.com. Modern, professioneel én resultaat!"

  • I 4 Feet & Body I 4 Feet & Body

    "Dankzij de Facebook campagnes van eGoals heeft mijn bedrijf een enorme boost gekregen"